O meni

Ko sam ja i šta je svrha mog života?

Ovim rečima i pitanjima je počelo moje putovanje, za koje nisam znala kako će izgledati, a još manje gde će me odvesti. Danas, kao trener, predavač i predani student psihologije u svojoj 42. godini, znam da su svi moji odgovori tu, iako još neotkriveni potpuno.

Put će trajati i unapred mu se radujem. Kao što se radujem i svima vama sa kojima ću taj put deliti.

O da, divno pevam džez…

Rođena sam u Sremskoj Mitrovici 29. oktobra 1972. godine. Dok sam još bila beba, roditelji su se preselili u Novi Sad, gde sam živela do svoje 27. godine. Tada Beograd postaje moj dom.

Studirala sam nemački jezik i književnost, u Srbiji i Nemačkoj, ali fakultet nisam završila. Moja ljubav prema životu i ljudima odvela me je na druge strane. Tako sam, pored nemačkog, naučila da se se služim sa još 2 jezika – engleskim i grčkim. Putovala sam mnogo i družila se sa ljudima različitih vera, boje kože, ideja… Ipak, muzika je bila i ostala čežnja moje duše.

Izdala sam 4 studijska albuma u periodu od 1997. do 2011. godine i provodila se nezaboravno. A onda, svi aplauzi, nagrade i scene bili su zasenjeni najvećom ulogom moga života – 1999. godine postala sam Reljina mama.

Moj put do zvezda bio je dug

Moj prvi životni izazov u 9-oj godini života – vitiligo.

Bolest depigmentacije kože za koju zvanična medicina nema lek ni danas, a ni odgovore na pitanja zašto i kako nastaje.

Tokom svih ovih godina veliki broj ljudi, sa istim ili sličnim problemima, obratilo mi se za pomoć. Želeli su da prevaziđu svoje barijere i strahove, a ja sam se trudila da ih svojom pričom inspirišem. U meni su videli nekog čiji životni put ničim nije bio uzdrman, a to baš i nije bilo tako.

Moj put do zvezda bio je dug.

Ono najvažnije što sam shvatila kroz komunikaciju sa svim tim divnim ljudima je da svi nosimo neki bol duboko u sebi. Neko se lakše bori sa njim, neko teže… Ali, naposletku, svi želimo isto – da budemo voljeni i volimo, da imamo dobre međuljudske odnose i realizujemo sopstvene potencijale. Odavno već znam da ljude, osim svojim glasom, želim i mogu da inspirišem i svojim rečima.

Kada život dobije potpuno novi smisao i pravac

  1. godine, u junu, završila sam obuku i postala licencirani trener HYL (Heal Your Life) programa Lujze Hej. Iste godine dobijam i sertifikat “Uvod u integrativnu terapiju” dr Kenet Evansa.

Shvativši da sam time samo zagrebala površinu te velike oblasti motivacije, ličnog razvoja i samopomoći, odlučujem da svoje znanje i veštine dignem na viši nivo. 2013. godine, u septembru, upisujem studije psihologije u Novom Sadu.

Kroz radionice PROMENITE MISLI – IZLEČITE SVOJ ŽIVOT, po principima filozofije Lujze Hej, moj život je dobio potpuno novi smisao i pravac.

U godinama koje su predamnom, učiniću sve kako bih inspirisala ljude da prigrle život obema rukama. Kao što su i meni razni ljudi pomagali da učinim isto.

Ksenija Mijatović

ksenija
IMG_5784
ksenija fotka 4