PSIHOTERAPIJA

 

Psihoterapija je proces na kome zajednički rade stručno obučeni psihoterapeut i klijent, a koji sadrži  jasno definisane ciljeve. Ciljevi mogu biti različiti – od podrške u prevazilaženju nekih trenutnih problema (nagomilanost stresa, neravnoteža u porodičnim ili partnerskim odnosima…), pa do rada na ozbiljnijim problemima u funkcionisanju (panični napad, fobije, depresija i sl.).

Psihoterapija pomaže čak i kada nismo sigurni šta nam se dešava, ali osećamo nezadovoljstvo duži vremenski period i osećamo da naš život nije ono što smo želeli ili zamislili.

U integrativnom pristupu u radu, koriste se mnoge metode i tehnike, ali jedan od važnih instrumenata za rad je telesni aspekt klijenta. Integrativni psihoterapeut ne zanemaruje telo već kroz signale koje telo šalje, dolazi do važnih informacija za rad sa klijentom. Kada osoba (klijent) ima poteškoće da razume neprijatne emocije koje doživljava ili nije u stanju da ih “obradi”, dolazi do tzv.somatizacije – ispoljavanja emocija putem telesnih simptoma (osećaj nedostatka vazduha, pritisak u grudima, suva usta, lupanje srca,mučnina, trnjenje ekstremiteta i sl.). To su samo neki od jasnih i ne baš prijatnih  signala koje telo šalje , međutim, telo može da bude dobar saveznik u psihoterapijskom radu i kada simptomi nisu tako očigledni i neprijatni.

Integrativna psihoterapija pripada humanistički orijentisanim psihoterapijama. Holistički pristup se visoko vrednuje. Um i telo su u neraskidivoj vezi i ta veza se u integrativnom pristupu ne zanemaruje.

OPIS SEANSE:

  • Individualna seansa traje 50 min i obično se održava jednom nedeljno.
  • Online seanse – traju  60 min  I održavaju se  putem skajpa. Susret jedan na jedan se organizuje onda kada je to za klijenta pogodno tj moguće.   Online rad  nije moguć za sve oblike disfunkcionalnosti, ali za veliku većinu jeste.


Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili biste da se prijavite za neku od radionica, slobodno me kontaktirajte: